06 - 317 47 440 jmcdegroot@hotmail.com

Wie ben ik?

Caroline Schouten-de Groot

Mijn naam is Caroline en samen met mijn man en onze vijf kinderen woon ik in Burgh Haamstede. Ik heb altijd met veel plezier als juf in het basisonderwijs gewerkt. Ik geniet ervan om met kinderen te werken en er echt voor ze te zijn. Steeds meer kwam de behoefte om te gaan werken vanuit de mogelijkheden en kwaliteiten van kinderen, om los van de cijfertjes echt te kijken naar het unieke kind.

Na ons huwelijk zijn wij naar het buitenland verhuisd. Er volgden roerige jaren met de nodige ups & downs. De grootste pieken waren de geboorte van onze schatten van kinderen. Nu niet als juf maar als moeder mocht ik genieten van de magische belevingswereld van kinderen. Ik kreeg de tijd om na te denken over wie ik ben en welke kant ik op wil. Vervolgens heb ik de opleiding tot kindercoach gevolgd en viel alles op zijn plek, wat een cadeau!

Toch miste ik het onderwijs en de dynamiek van een groep. Na de komst van ons pleegkindje en adoptiekindje in ons gezin heb ik eerst de tijd genomen om te genieten van- en met ons ’nieuwe’ gezin, te wennen aan elkaar en opnieuw te aarden. Gelukkig ging het heel goed en na een tijdje ben ik voor 2 dagen weer als juf op een basisschool gaan werken.

Vol enthousiasme en betrokkenheid zet ik mij in om kinderen (zowel in als buiten de klas) te helpen bewust te worden van hun mogelijkheden, kwaliteiten en talenten en zelf tot hun unieke oplossing te komen. In mijn praktijk maak ik graag gebruik van de prachtige natuur waarin wij wonen, onze dieren en de diverse creatieve werkvormen. 

Naast mijn opleiding tot leerkracht basisonderwijs (PABO) heb ik verschillende opleidingen gevolgd:

– Basisopleiding magie van kindercoaching

– Vervolgopleiding magie van kindercoaching

– Kindtrainer mindfulness van Eline Snel

– Opleiding kernvisiecoach

– Cursus asino therapie (coachen met ezels)

– Ik ben 9 specialist

– Training werken met hooggevoelige kinderen

– Cursus voor getraumatiseerde kinderen via Juvent